Vi är en idel förening som bildades 1986 som underhåller äldre järnvägsfordon samt bedriver ångloks trafik i sann ångloks anda. Med historiska vagnar som dras av ångloket 1105 eller 1241 modell E2. Med Avgångar från Arvidsjaur till härliga Slagnäs i norrllands inland tur & retur.
Vi är ett litet glatt gäng som brinner för de vi gör genom att visa upp en sann ångloks anda i en härlig norrländska miljö. Där ångloket tar er genom härlig norrlandsk skog, forsande små och stora forssar, berg och dalar, myrmarker, banvaktarstugor m.m.  I Slagnäs så bjuds tillfället att kliva ombord på ångloket och se sig omkring, prata med förare/eldare fär den som vill.
På vägen hem från Slagnäs så stannar vi vid den härliga sandstranden vid Storavan för korv grillning och badande i cirka 45 min. Där man kan bevitna det fantastiskt landskap som speglar sig i det klara vattnet.  En magisk resa på cirka 3-4 timmar som inte går att missa.

Nummer att ringa till
        Lars Lindström:           070-6603696
      Boknings nunner:        073-0819369
Restaurang (anncha): 070-6207917

VIKTIG information att tänka på. 
1* Gå inte över spåren vid stationen var vänlig att använd befintlig övergång. 
2* Kom i god tid.
3* Tag med kontanter till biljetterna som säls ombord vid avgång. Finns kort betalare men den kan krångla. 
4* Använd inte toaletterna i båda ändarna av vagnarna då tåget står still tack. Och släng toapappret i hinken vid toastolen.
5* Vid lok vändning i Slagnäs stå då gärna 2 spår bort eller på kullen.
6* Luta er inte ut för mycket genom fönstret då vi åker i delvis skogsnatur och paserar en bro som går nära tågsetet.